În prima jumătate a lunii ianuarie demarați operațiunea de înmulțire a nucilor fructiferi.
Achiziționați fructe de nuci provenind de la un nuc având următoarele calități ale fructului:
- Coaja subțire și ușor de deschis
- Mărime medie sau mare
- Culoarea maro deschis
Sortați fructele eliminând corpurile străine și fructele mici sau deformate.
Cufundați fructele alese în apă călduță și le mențineți acolo 30 minute.
Culegeți fructele din apă și le introduceți în pungi de plastic câte 10-15 bucăți. Etanșați pungile prin legare, depuneți pungile într-un recipient pe care îl îngropați în nisip umed, într-un loc unde nu pot ajunge șoareci sau veverițe și unde temperatura nu scade sub 0 grade Celsius.
La începutul lunii aprilie se scot pungile, se aleg nucile care prezintă încolțire vizibilă și se seamănă cu grijă în rigole de circa 10 cm adâncime și se acoperă cu pământ mărunțit, după care se udă. În timpul verii se întreține terenul curat de buruieni. La sfârșitul verii, după căderea frunzelor, se scot puieții, se retează pivotul rădăcinii și se replantează în câmpul 2. În toamna următoare se recoltează puieții pentru vânzare.